Lancering LEGO Education Leerlijn

Met de invoer van LEGO Education in haar lesprogramma bouwt de Alpha Scholengroep verder aan haar missie om duurzaam onderwijs aan te bieden. Op 13 december leverde Zuidwest Logistiek bij CBS De Rank in ’s Gravenpolder tijdens een feestelijk moment de grote set materiaal voor ieder van de 15 scholen. LEGO Education draagt met verschillende producten bij aan een aanvullende ‘hands-on’ onderwijsaanpak voor verschillende vakken als taal en STEAM (Wetenschap en Techniek). Onze scholen kunnen met dit materiaal ook nadrukkelijk meer aandacht geven aan de 21e - eeuwse vaardigheden. Belangrijke vaardigheden die leerlingen nodig hebben in een toekomst, waarin zij steeds flexibeler in een complexere wereld moeten zijn.

Ad Vis, voorzitter van het College van Bestuur van Alpha: ”Onze scholen sluiten met dit materiaal beter aan bij hoe kinderen kunnen en willen werken, met hun hart, hoofd én handen. En deze materialen zijn heel goed in te zetten bij onze bestaande methodes.“

De materialen en methodiek die LEGO Education levert, zijn juist daar ook sterk op gericht. De investering is deels mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit Talent in Zicht. Het schoolbestuur heeft met volle overtuiging het grootste deel op zich genomen. Ad Vis: “Dit materiaal is op veel momenten in te zetten en verrijkt de leeromgeving van onze leerlingen. Maar daarnaast stimuleren wij onze leerkrachten hiermee ook om ons onderwijs nog meer toekomstbestendig te maken.” Voor dat laatste komen er verschillende trainingen."

Dinsdag 13 december hebben leerkrachten, ouders, schoolbestuur en natuurlijk leerlingen de materialen in ontvangst genomen. Natuurlijk zijn de kinderen direct zelf al aan de slag gegaan. Naast wethouder Schenk van de gemeente Borsele waren ook vertegenwoordigers van LEGO Education Europe en Heutink aanwezig en Cris van der Weele namens Talent in Zicht. Caljouw Rademaker Verhuizingen draagt naderhand zorg voor de aflevering bij iedere school.

Zie ook het fotoalbum het bericht op de website van PZC, of het artikel op de website van Omroep Zeeland.